ОСТАННІ НОВИНИ

У Слов’янську спіймали корегувальників вогню по школах

Наталя Дуляба

|

Спецслужби спіймали ще двох російських агентів, які «зливали» дані про ЗСУ та корегували ворожий вогонь по школах у Слов’янську. Про це Львівському порталу повідомили в СБУ.

Йдеться про двох мешканців Слов’янська, які працювали на підконтрольну спецслужбам РФ «народну міліцію днр». Їх спіймали під час контрдиверсійних заходів у прифронтових районах Донеччини.

Слідство встановило, що ворожі агенти збирали розвіддані про місця дислокації та маршрути переміщення підрозділів ЗСУ на території регіону. Також вони передавали агресору локації соціальних об’єктів, у тому числі й шкіл у Слов’янську.

«Отримані відомості окупанти планували використати для здійснення прицільних ракетних ударів по українському місту», – кажуть в СБУ.

Комунікацію зрадники підтримували через анонімні месенджери, а для передачі закритих даних використовували спеціально створений чат-бот. Один з інформаторів прикривався жіночим ім’ям.

Саме в месенджерах російські агенти викладали інформацію про рух військової техніки ЗСУ, а також геолокації українських шкіл. Свої «звіти» доповнювали фотоматеріалами і детальним описом прилеглої місцевості.

Натисніть на зображення для збільшення

Під час обшуків за місцями перебування обох зловмисників правоохоронці виявили мобільні телефони і ноутбуки із доказами підривної діяльності.

Наразі фігурантам оголошено підозру. Суд помістив їх під варту. Слідство триває.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *