ОСТАННІ НОВИНИ

Пропагандистка руского міра зі Львова отримала умовний термін

Наталя Дуляба

|

Львів’янці, яка виправдовувала збройну агресію РФ проти України й активно пропагувала ідеї руского міра, суд дав умовний термін. Про це Львівському порталу повідомили у відділі інформаційної політики обласної прокуратури.

Йдеться про мешканку Львова. Вона є росіянкою, але має український паспорт. Доведено, що протягом 2022 року жінка на особистій сторінці у російській соцмережі «Однокласники» неодноразово поширювала публікації з тематичної групи «Русский мир за Путина!».

Ці публікації мали відповідний проросійський зміст. Львів’янка поширювала матеріали, у яких схвалено збройний напад Російської Федерації на Україну, а також возвеличень російські військові та інші особи, що несуть пряму відповідальність за цю агресію.

За цим фактом було відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 436-2 (виправдовування збройної агресії Російської Федерації проти України, розпочатої у 2014 році) ККУ.

Франківський районний суд визнав любительку руского міра винною і призначив їй покарання – три роки позбавлення волі з іспитовим терміном на один рік.

Це означає, що якщо протягом року засуджена не попадеться на жодній протиправній діяльності, то решту терміну вона не відбуватиме.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *