ОСТАННІ НОВИНИ

Українці відзначають День Гідності та Свободи

Наталя Дуляба

|

Сьогодні, 21 листопада, Україна відзначає День Гідності та Свободи, встановлений на честь двох революцій у 2004 та 2013 роках. Цього дня українці вшановують пам’ять усіх тих, хто під час Помаранчевої революції та Революції Гідності став на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини, національних інтересів держави та її європейського шляху розвитку. Про це повідомляє Львівський портал.

День Гідності та Свободи на офіційному рівні ввів V президент України Петро Порошенко у 2014 році. Це свято є наступником Дня Свободи, яке на честь Помаранчевої революції відзначали щороку 22 листопада, допоки у 2011-му президент-утікач Віктор Янукович його не скасував.

У цей день українці вшановують пам’ять Небесної Сотні, яка загинула під час розстрілів Євромайдану. Традиційно у містах проходять молебні, поминальні заходи на меморіалах, присвячених подвигу українців, а також зустрічі з учасниками подій на Майдані, тематичні мистецькі заходи.

Окремо Україна щороку відзначає ще День пам’яті Героїв Небесної Сотні 20 лютого. Саме в цей день загинуло найбільше активістів Євромайдану. Загалом події зими 2013-2014 років забрали життя більше ста учасників Революції Гідності.

Цьогоріч через повномасштабну війну, яку почала Росія, масштабних офіційних заходів із нагоди Дня Гідності і Свободи не анонсували.

Український народ вистояв на двох революціях – переможемо й російських окупантів. Слава Україні! Героям Слава!

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *