ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові прооперували дитину із раком мозку, від якої відмовилися за кордоном

Андрій Котенський

|

У Львові рятують 10-річного хлопчика із Харкова. За п’ять років боротьби із хворобою дитині видалили уже п’ять пухлин, а коли стався рецидив, закордонні лікарі відмовились оперувати через складність операції на головному мозку. Про це Львівському порталу повідомили у львівській дитячій лікарні святого Миколая.

За словами медиків, Микиті встановили діагноз – анапластична епендимома. Це агресивне злоякісне новоутворення, яке швидко росте, мігрує та щоразу з’являється у різних місцях. З ним Микита бореться половину свого життя.

Вперше хвороба проявилася у садочку. Після виступу на святі дитя почало похитуватися, в очах подвоїлося. Відтоді лікарі не припинять боротися за його життя.

«5 надскладних операцій на мозку, 16 блоків агресивної хіміотерапії, але три місяці тому хвороба повернулася. Сталося це у Німеччині, куди родина переїхала, тікаючи від обстрілів у рідному Харкові», – йдеться у повідомленні.

Лікарі констатували: пухлина неоперабельна. Утвір розташований біля стовбура головного мозку із ділянками та центрами відповідальними за життєво важливі функції дихання, серцебиття та ковтання. Дістатися до нього дуже важко, оперувати ризиковано ще й тому, що анатомія головного мозку після стількох операцій сильно змінена.

Проте батьки не здалися і почали шукати спеціаліста, який погодиться бодай дати шанс Микиті. Ним виявився львівський лікар Михайло Ловга, керівник Центру нейрохірургії Лікарні Святого Миколая, який раніше уже оперував хлопчика.

Так, команда нейрохірургів взялася планувати одне із найскладніших втручань у своїй практиці. Перед спеціалістами стояло надважке завдання: прибрати пухлину, не зачепивши ділянки, які відповідають за дихання, серцебиття та ковтання. І вони успішно впоралися.

Зараз Микита продовжує курс хіміотерапії. Хлопчик дуже хоче одужати і продовжити повноцінне навчання у школі, як усі інші дітки. І лікарі докладають максимум зусиль, аби його мрія стала реальністю.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *