ОСТАННІ НОВИНИ

Замість закинутого винзаводу на Підзамчі збудують офісний центр

Наталя Дуляба

|

На місці закинутого винзаводу на вул. Волинській, 10 у Львові зведуть 5-поверховий офісний центр. Відповідне рішення 18 листопада прийняв виконавчий комітет Львівської міськради, передає кореспондент Львівського порталу.

Містобудівні умови та обмеження отримало ТзОВ «Львів інвест парк». Воно проведе реконструкцію із надбудовою нежитлової будівлі на вул. Волинській, 10. Йдеться про занедбане приміщення колишнього винного заводу, яке є у власності фірми.

Закинута будівля розташована на Підзамчі неподалік горілчаного заводу «Гетьман» у межах історичного ареалу Львова. Тепер її розбудують в офісний центр на 3-5 поверхів із підземним паркінгом.

«Це є знаковий об’єкт для Підзамче, бо попри активну забудову територій тут все ще є великий брак офісних площ. Тому цей об’єкт пропонує багато якісних офісних приміщень із достатньою кількістю паркомісць у підземному паркінгу. За своїми параметрами об’єкт відповідатиме параметрам історичної забудови, адже висота основної частини будівлі становитиме 16 м, фасади теж опрацьовані так, аби вони “вписались” в історичне середовище», – розповів головний архітектор Львова Антон Коломєйцев.

Майбутній офісний центр розрахований на 1550 робочих місць. Його загальна площа становитиме понад 15,5 тисяч м кв. У підземному паркінгу облаштують 86 місць.

Всі роботи вестимуть на земельній ділянці площею 0,64 га, яку у 2021 році Львівська міська рада дала ТзОВ «Львів інвест парк» в оренду на 10 років. Зараз її дозволили забудувати на 48%.

Також своїм рішенням виконком встановив, що висота майбутнього офісного центру не повинна перевищувати 21,6 м (від найнижчої відмітки поверхні землі до закінчення конструктивних частин будівлі).

Згідно з даними аналітичної системи YouControl, ТзОВ «Львів інвест парк» – львівська фірма, яка займається нерухомістю. Її керівником є львів’янин Тарас Перун, а засновниками – Оксана, Олеся і Тарас Васюники – сім’я екснардепа і громадського діяча Ігоря Васюника.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Візуалізація забудовника

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *