ОСТАННІ НОВИНИ

Польська консулка відвідала військову академію у Львові

Наталя Дуляба

|

В Національну академію сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного завітала Генеральна консулка Республіки Польща у Львові Еліза Дзвонкевич. Про це повідомив очільник військового вишу Павло Ткачук на своїй сторінці у Facebook.

Гостя ознайомилась зі специфікою роботи академії та поспілкувалась із її керівництвом. Зі свого боку військові подякували Елізі Дзвонкевич, уряду Польщі та всьому польському народові за неоціненну допомогу Україні та підтримку вишу зокрема.

«Справжній друг пізнається в біді. Польща промовисто довела, що наші народи насправді братні, а дружба між нашими країнами щира й вірна», – відзначив Павло Ткачук.

Водночас він висловив співчуття з приводу загибелі двох громадян Польщі внаслідок російського ракетного удару напередодні.

«На жаль, від рук російських загарбників потерпають не лише Україна й український народ. Воєнні злочини Росії чимдуж відчутніші й в інших європейських країнах. Цими днями своїх синів, що загинули внаслідок російської воєнної агресії, ховають у братній Польщі», – додав керівник Академії сухопутних військ.

Нагадаємо, під час найбільш масованої атаки Росії по українській енергетичній інфраструктурі 15 листопада дві ракети влучили по території Польщі, внаслідок чого загинули двоє людей.

Згодом президент Польщі Анджей Дуда заявив, що цей трагічний інцидент не є нападом на країну.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Facebook Павла Ткачука

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *