ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині викрили чергову схему вивезення ухилянтів за кордон

Ольга Денисяка

|

На Львівщині поліцейські затримали зловмисника, який майже за 7 тисяч доларів допомагав «ухилянтам» уникнути мобілізації. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації Нацполіції Львівщини.

Зловмисником, який організував незаконну схему ухиляння від мобілізації чоловікам призовного віку, виявився 32-річний мешканець Дрогобича.

Як встановили правоохоронці, чоловік забезпечував ухилянтів документами, які дозволяли виїхати за кордон під виглядом учасників волонтерської організації. Свої послуги він оцінював у суму 6 800 доларів США за один пакет документів. Поліцейські затримали зловмисника під час одержання ним «винагороди».

Слідчі територіального підрозділу поліції повідомили затриманому про підозру в скоєнні правопорушення, передбаченого ч.3 ст.332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на термін від семи до дев’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на термін до трьох років з конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває. Правоохоронці встановлюють інших осіб, причетних до протиправної схеми. Підозрюваному обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *