ОСТАННІ НОВИНИ

Українські військові не приймуть жодних домовленостей чи компромісів, – Залужний

Наталя Дуляба

|

ЗСУ не зупиняться на шляху до повного визволення України від російських окупантів, тому вони не приймуть жодних домовленостей із ворогом чи компромісів. Про це сказав Головнокомандувач армією Валерій Залужний під час розмови з Головою об’єднаного комітету начальників штабів США Марком Міллі.

«Ми будемо боротися, доки стане сил. Наша мета – звільнити всю українську землю від російської окупації. Ми не зупинимося на цьому шляху за жодних умов. Українські військові не приймуть ніяких перемовин, домовленостей чи компромісних рішень. Умова для переговорів одна: Росія має залишити всі захоплені території», – відзначив український генерал.

Водночас він розповів, що Україна уважно відслідковує дії ворожих військ на території Білорусі і будує надійний оборонний щит на північному кордоні.

Щодо ситуації на фронті, то Валерій Залужний відзначив, що вона є стабільною та контрольованою. На Харківському напрямку ЗСУ продовжують наступальні дії, незважаючи на шалений опір окупантів. Напружена ситуація на Донеччині, проте українські захисники мужньо дають відсіч.

«Ворог активно атакує на рубежах Білогорівка – Соледар – Бахмут – Майорськ та Авдіївка – Опитне – Водяне – Піски – Мар’їнка – Павлівка, але успіху не має. Ми тримаємо оборону завдяки стійкості наших передових підрозділів та боєздатним резервам. На Херсонському напрямку проводимо стабілізаційні дії та укріплюємо рубежі оборони», – зауважив Головнокомандувач ЗСУ.

За його словами, Генштаб продовжує концентрувати зусилля на стабілізації ситуації у визначених районах ведення бойових дій, веденні подальшого наступу з метою деокупації всієї держави та недопущенні прориву ворога на ділянках ймовірного наступу.

Також Валерій Залужний подякував генералу Марку Міллі за допомогу всього американського народу та за високу оцінку дій Збройних Сил України.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *