ОСТАННІ НОВИНИ

ЗСУ навряд чи зупинять свій контрнаступ через настання зими, – ISW 

Ольга Денисяка

|

Українські війська, які добре забезпечені необхідним зимовим спорядженням, навряд чи зупинять свій наступ через настання зимової погоди і зможуть скористатися перевагами замерзлої місцевості для легшого пересування, ніж це було б можливо у брудні осінні місяці. Про це повідомили в американському Інституті вивчення війни (ISW). 

 Натомість там вказують, що зимова погода може завдати непропорційно великої шкоди погано оснащеним російсько-окупаційним військам в Україні. 

Водночас аналітики зазначають, що якщо бої і припиняться цієї зими, це буде пов’язано з логістичними проблемами. 

 В ISW зауважили, що деякі чиновники з питань оборони США та Заходу розглядають «очікуване зимове уповільнення бойових дій як можливість для початку дипломатії між росією та Україною». 

Львівський портал повідомляв, що в Україну почали постачати великі партії зимової форми для військових: термобілизну, флісові светри, куртки й штани. Ще з літа Міноборони визначило закупівлю зимової форми для ЗСУ як пріоритет і поступово почало її замовляти. Партії теплого одягу поступали невеликими партіями, але тепер поставки суттєво збільшились.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *