На звільненій Херсонщині виявили рештки тіл цивільних

Ольга Денисяка

|

На деокупованій території Херсонщини правоохоронці виявили рештки тіл трьох мешканців області. Про це Львівському порталу повідомили в офісі генерального прокурора.

Правоохоронці продовжують фіксувати воєнні злочини військовослужбовців РФ відносно цивільного населення на деокупованих територіях Херсонської області. Під час чергового огляду місцевості у селищі міського типу Бериславського району у погребі правоохоронці виявили рештки тіл людей.

За попередніми даними, вони належать трьом місцевим мешканцям, які загинули під час окупації населеного пункту.

«При первинному огляді скелетованих трупів виявлено тілесні ушкодження у вигляді переломів кісток черепа», – йдеться в повідомленні.

Рештки загиблих направили для проведення комплексу експертиз, у тому числі ДНК-експертизи.

Зараз вживаються заходи зі встановлення обставин, свідків та очевидців скоєння злочину. За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

Як повідомляв Львівський портал, головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявив, що 9 листопада українська армія деокупувала на Херсонщині 6 населених пунктів. Загалом звільнене 41 село і місто у Херсонській області. А з 1 жовтня дотепер наші військові просунулись тут майже на 37 км вперед.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *