ОСТАННІ НОВИНИ

СБУ викрила священника-колаборанта московського патріархату

Ольга Денисяка

|

Служба безпеки України викрила священника московського патріархату, який працював на гауляйтера Харківщини. Про це Львівському порталу повідомили в СБУ.

Спецслужба викрила ще одного поплічника кремля під час стабілізаційних заходів у звільнених районах на сході України. Ним виявися настоятель одного із храмів УПЦ московського патріархату у Харківській області.

За даними СБУ, під час тимчасової окупації Куп’янського району він закликав місцеву релігійну громаду підтримати загарбників. Також у своїх «проповідях» виправдовував злочини агресора у війні проти України. Крім того, він усіляко сприяв поширенню окупаційного режиму у захопленій частині регіону і для цього особисто контактував з місцевим гауляйтером Віталієм Ганчевим.

«Саме з ним представник УПЦ МП погоджував свої дії щодо використання церкви для залучення громадян до лав ворога і дискредитації Сил оборони України. Для проведення підривної діяльності він залучив прихожанку з одного із місцевих селищ, яка допомагала йому поширювати прокремлівську пропаганду на території громади. Однак під час звільнення району клірик зі своєю спільницею втекли до рф, де намагаються переховуватись від правосуддя», – йдеться в повідомленні.

Наразі обом фігурантам повідомили про підозру за ч. 1 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України) Кримінального кодексу України та оголошено у розшук. Тривають комплексні дії для притягнення винних до відповідальності за злочини проти України.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *