ОСТАННІ НОВИНИ

На Харківщині знайшли секретні методички окупантів з «перевиховання» дітей

Наталя Дуляба

|

У так званому «відділі освіти», що був сформований в Ізюмі під час окупації, правоохоронці вилучили папку з секретними документами, у яких вказано, як мала проходити «розбудова» російської освіти на Харківщині. Про це Львівському порталу повідомили в Офісі генпрокурора України.

Серед виявлених документів – «материалы к совещанию по вопросам поддержки и развития систем образования Харьковской области». Одним із кураторів цього процесу було «Министерство просвещения Российской Федерации».

Окупанти збирались видати учням російські атестати про закінчення 11 класів. В одному з документів наголошено, що «Минпросвещения надо ускорять по печати аттестатов на базе Белгородской области».

Загарбники планували завезти в регіон викладачів із Росії. Особливий акцент мав бути на істориках та вчителях літератури, які мали б впроваджувати «патріотичне виховання».

Також в одному з документів зазначено, що діти на окупованій Харківщині мають орієнтуватися виключно на виші у Бєлгородській області РФ.

«Крім того, за «особливі відзнаки» 1-2 дітей окупанти планували відправити до табору в тимчасово окупованому Криму, а учнів 7-9 класів – до Бєлгорода. Під прикриттям «турботи та відпочинку» планувалася російська пропаганда для дітей», – кажуть у Генпрокуратурі.

Вилучені документи використають для притягнення до відповідальності колаборантів та розслідування злочинів, пов’язаних із впровадженням російської освіти під час окупації.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *