ОСТАННІ НОВИНИ

Експосадовець привласнив майже 5 мільйонів на виробництві сільгосптехніки

Анастасія Диняк

|

Судді відправили за ґрати підприємця, завдяки якому експосадовець ДПАТ «НАК «Украгролізинг» привласнив 5 мільйонів гривень. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі САП.

Так, за даними слідства, у 2013 році Голова правління ДПАТ «НАК «Украгролізинг» уклав договір позики з одним підприємством на підготовку виробництва сільськогосподарської техніки. Однак частина коштів так і не була використана.

Унаслідок цього 4,9 мільйона гривень за домовленістю обох сторін залишилися на рахунках посадовця та близьких до нього осіб.

8 листопада 2022 року Вищий антикорупційний суд визнав директора підприємства, з яким укладав договір колишній Голова правління, винним у пособництві у зловживаннях (ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 364 КК України). Він проведе за ґратами 4 роки, а також буде позбавлений права обіймати посади керівника суб’єкта господарювання на 3 роки та оплатить штраф.

Також суд змінив підприємцю запобіжний захід із застави на тримання під вартою до набрання вироком законної сили.

Зазначимо, Вирок Вищого антикорупційного суду може бути оскаржений впродовж 30 днів з моменту його проголошення в суді апеляційної інстанції.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *