ОСТАННІ НОВИНИ

«Антонов» побудує нову «Мрію»

Анастасія Диняк

|

Державне підприємство «Антонов» заявило, що відновить будівництво другого літака Ан-225 «Мрія», перший був знищений росіянами на Київщині. Про це пише видання Bild.

Так, в.о. гендиректора держпідприємства Євген Гаврилов зазначив, що «Антонов» має намір закінчити будівництво другого літака Ан-225.

Зазначимо, Гаврилов розповів, що будують «Мрію» на секретному об’єкті.

«Роботи над новим літаком тривають на секретному об’єкті. Частини розбомбленого літака та нові деталі будуть додані до так і не добудованого другого Ан-225», – цитує його .

Однак на підприємстві наголосили, що наразі доступні близько 30% необхідних комплектуючих для будівництва літака і його ще не почали.

Вартість робіт оцінюють щонайменше у 500 мільйонів євро, однак ця цифра може змінюватися. Щоб допомогти зібрати кошти на будівництво другого літака німецький аеропорт Лейпциг/Халле продаватиме сувеніри, пов’язані з «Мрією»

Зауважимо, знищена росіянами «Мрія» не підлягає відновленню, тому підприємство прийняло рішення закінчити будівництво двійника Ан-225, яке заморозили після розпаду СРСР. Ускладнює процес та значно піднімає ціну наявність в літаку унікальних запчастин, які потребуватимуть ексклюзивних замовлень у провідних авіапідприємств світу.

Нагадаємо, у кінці лютого в результаті повітряної атаки російських військ на аеропорт Гостомель під Києвом був знищений один із найбільших та найпотужніших літаків у світі українського виробництва АН-225 «Мрія».

Після 5 лютого «Мрія» знаходились у аеропорту Гостомеля і нікуди не вилітала, хоча через ймовірність нападу Росії ще в січні була пропозиція про передислокацію всіх літаків до Лейпцига.

29 березня ДК «Укроборонпром» відсторонив Сергія Бичкова від виконання ним повноважень генерального директора Державного підприємства «Антонов».

Довідка:

Ан-225 «Мрія» найбільший та найпотужніший у світі транспортний літак, створений за 3,5 роки київським КБ імені Антонова. Він є найважчим літаком у світі з максимальною злітною масою 640 тонн.

У листопаді 2004 року Міжнародна федерація повітроплавання внесла Ан-225 до Книги рекордів Гіннеса за його 240 рекордів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Відео: 1+1

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *