ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові відкрили реєстрацію на курси операторів дронів

Ольга Денисяка

|

У Львівському вищому професійному училищі комп’ютерних технологій та будівництва стартують курси освітньої програми за професією «Оператор дронів». Впродовж 10 днів учасники курсу опанують навичками керування безпілотниками. Про це Львівському порталу повідомили в пресслужбі Львівської міської ради.

Зазначається, що професія оператора дронів нині надзвичайно актуальна для ринку праці. Різні галузі економіки, зокрема сільське господарство, будівництво й лісове господарство, потребуватимуть кваліфікованих спеціалістів і спеціалісток для відновлення України.

«Дрони допомагають із моніторингом та оцінкою зруйнованих об’єктів і їх картографуванням. Безпілотники можна швидко розгортати, створювати 3D-карти з високою роздільною здатністю, визначати зони, які зазнали найбільшої шкоди, і завантажувати дані в режимі реального часу для координації дій із надання допомоги», – йдеться в повідомленні.

Програма розвитку ООН у межах розбудови професійно-технічної освіти організувала тренінг для тренерів із навичок керування дронами. У ньому взяли участь двоє викладачів Львівського вищого професійного училища комп’ютерних технологій та будівництва, які тепер викладатимуть курси «Оператор дронів» у своєму навчальному закладі.

У межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Європейського Союзу львівське училище отримало чотири квадрокоптери, на яких навчатимуть курсантів. На курсі знайомитимуть з безпілотниками, налаштовувати їх, оновлювати ПЗ,  безпечно починати і завершувати політ, обирати правильні польові режими, тощо.

Більше деталей та реєстрація на курс – за QR-кодом на зображенні. 

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *