ОСТАННІ НОВИНИ

Росія готує нові масовані удари по українській інфраструктурі, – Зеленський

Наталя Дуляба

|

Президент Володимир Зеленський стверджує, що Росія зараз готується до можливих повторних масованих ударах по енергетичній інфраструктурі України. Про це він сказав у своєму зверненні 6 листопада.

«Ми розуміємо, що держава-терорист концентрує сили й засоби для можливого повторення масованих ударів по нашій інфраструктурі. Передусім енергетичній. Зокрема й для цього Росії знадобилися іранські ракети. Ми готуємося відповідати», – заявив глава держави.

За його словами, станом на вечір неділі, 6 листопада, стабілізаційні відключення електрики охопили Київ і шість областей. Без світла залишились понад 4,5 мільйона споживачів, більшість – у столиці і Київській області.

Водночас Володимир Зеленський додав, що уряд, енергетики і керівники областей тримають руку на пульсі й розглядають варіанти, які можуть виникнути в подальшому в енергетиці. Готують відповідні сценарії дій.

«Хоч би чого хотіли терористи, хоч би чого домагалися, ми маємо пройти цю зиму й бути навесні ще сильнішими, ніж зараз. Бути ще більше готовими до звільнення всієї нашої території, ніж зараз. Щомісяця маємо ставити складні цілі і, проходячи через них, ставати ще міцнішими», – наголосив президент.

Нагадаємо, масовані атаки по енергетичних об’єктах України російські окупанти почали здійснювати 10 жовтня. Своїми ударами рашисти уразили близько 40% енергетичної інфраструктури. Через навантаження на енергосистему в регіонах почали вводити графіки вимкнення електроенергії.

Наразі вже 12 країн зголосились допомагати Україні з відновленням її енергетичної інфраструктури, зруйнованої внаслідок російських атак. Йдеться про постачання спеціального обладнання, генератори, теплові гармати та інше специфічну техніку.

Президент Володимир Зеленський заявив, що допомогу Україні в енергетичній галузі іноземні партнери надаватимуть у такому ж форматі, як військовий «Рамштайн».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *