ОСТАННІ НОВИНИ

Колишній прокурор незаконно заволодів 8 кг золота 

Андрій Котенський

|

Слідчою антикорупційною прокуратурою завершено досудове розслідування у справі колишнього прокурора, який наразі займається адвокатською діяльністю, підозрюваного у заволодінні 8 кілограм золота. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі САП.

Детективи НАБУ отримали матеріалів справи для ознайомлення.

У ході досудового розслідування встановлено, що наприкінці 2019 – початку 2020 року прокурор однієї з місцевих прокуратур Києва на підставі наказу про відрядження здійснював повноваження у кримінальному провадженні у складі групи прокурорів Генеральної прокуратури України. Користуючись повноваженнями прокурора у справі особа вирішила заволодіти майном, що було попередньо вилучено ним під час обшуку. З метою створення видимості законності своїх дій прокурор підробив процесуальні документи у кримінальному провадженні щодо походження майна та у подальшому, маючи до нього доступ, незаконно заволодів золотом вагою понад 8 кг та вартістю понад 11 млн гривень.

15 серпня 2022 року колишньому прокурору повідомлено про підозру. 29 серпня 2022 року Апеляційна палата ВАКС застосувала до особи запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 2,8 млн гривень застави.

САП не називає імені підозрюваного, але за даними ЗМІ, мова про колишнього прокурора місцевої прокуратури Києва №1, а нині адвоката Костянтина Юсубова.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *