ОСТАННІ НОВИНИ

Рада звільнила Чернишова з посади міністра розвитку громад і територій

Ольга Денисяка

|

Верховна Рада підтримала звільнення Олексія Чернишова з посади міністра розвитку громад і територій. Про це повідомив в Телеграмі народний депутат від «Голосу» Ярослав Железняк.

За відставку Чернишова проголосували 279 депутатів.

Зазначимо, що 1 листопада Кабінет Міністрів звільнив Юрія Вітренка з посади голови правління НАК «Нафтогаз України». Уже наступного дня стало відомо, що Чернишов подав у відставку з посади міністра.

Як пише Економічна правда, очікується, що Чернишова призначать новим головою «Нафтогазу» замість звільненого напередодні Юрія Вітренка. Зранку профільний комітет Ради рекомендував залу підтримати заяву Чернишова про відставку з посади глави Мінрегіону.

Як написав у Telegram нардеп Ярослав Железняк, Чернишов на комітеті зробив звіт про роботу в міністерстві.

«Свій перехід у “Нафтогаз” мотивований в першу чергу енергетичною небезпекою, за яку він відповідає як голова штабу. І сказав, що після його звільнення КМУ може розглядати питання про потенційне призначення на посаду у “Нафтогаз”», – описав Железняк тези виступу Чернишова на комітеті.

Також уже ексглава Мінрегіону на комітеті прокоментував можливе об’єднання Мінрегіону та Мінінфраструктури.

«Сказав, що така “реконфігурація” опрацьовувається і пов’язана зі скороченням витрат і кількості міністерств. Але “поки про це говорити передчасно», – переповів слова Чернишова Железняк.

Нагадаємо, Нацагентство з питань запобігання корупції попередило, що призначення Олексія Чернишова на посаду голови НАК «Нафтогаз» є незаконним, але зміни до статуту можуть розблокувати такий крок.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *