ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські медики успішно прооперували жінку з рідкісною патологією

Наталя Дуляба

|

Медики лікарні святого Пантелеймона, що на вул. Миколайчука, врятували пацієнтку з рідкісною патологією – аневризмою ворітної вени. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міськради.

Влітку пані Людмила з Хмельниччини відчула гострий біль у ділянці правого підребер’я. Будь-які рухи завдавали їй дискомфорту. Жінка звернулася до сімейного лікаря, який скерував її на КТ, де виявили вкрай рідкісне захворювання. Аневризма ворітної вени – патологічне розширення портальної вени, якою кров відтікає із кишківника та впадає у печінку. Шокував лікарів також розмір судини пацієнтки – 5х6 сантиметрів.

До лікарні святого Пантелеймона жінка звернулась у вересні. Медики провели повне обстеження та повторне КТ. Єдиним виходом була операція, адже без оперативного втручання аневризма могла затромбуватись чи навіть розірватись. Зваживши всі за та проти, медики вирішили оперувати.

«Складність операції полягала в анатомічному розташуванні – у тій ділянці знаходяться життєво важливі структури, пошкодження яких може стати фатальним для пацієнта. Та хірурги успішно видалили аневризму й виконали пластику ворітної вени. Операція тривала більше двох годин», – йдеться у повідомленні.

Післяопераційний період минув без ускладнень: вже наступного дня пацієнтку перевели з реанімації до палати у відділенні судинної хірургії. Зараз пані Людмила почуває себе добре, що дозволило їй поїхати додому.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *