ОСТАННІ НОВИНИ

Із полону визволили ще 52 українських захисників

Наталя Дуляба

|

Україна повернула додому ще 52 своїх військових, що потрапили в російський полон. Про це повідомив голова Офісу президента Андрій Єрмак у Telegram.

Під час чергового обміну з РФ Україна звільнила з полону 52 своїх захисників. Серед них є медики та двоє цивільних.

Щодо військових, то додому повернулись 12 нацгвардійців, включно з двома бійцями «Азову», 18 військовослужбовців ВМС, 8 прикордонників, 9 бійців тероборони та ще троє зі ЗСУ.

«Додому повертаються захисники «Азовсталі», оборонці Маріуполя та люди, які рятували життя. Нам вдалося обміняти начальника хірургічного відділення військового шпиталю Маріуполя, який був на «Азовсталі» і молодого військового хірурга 65 військового мобільного шпиталю. Ми повертаємо морпіха, дружина якого нещодавно вийшла з полону, та добровольця з Маріуполя із символічним прізвищем Москва, а ще моряка з острова Зміїний. Також будуть вдома деякі військові, взяті в полон у Чорнобильській зоні», – написав Андрій Єрмак.

Як додають в українській розвідці, військових окупанти взяли в полон не лише на ЧАЕС, «Азовсталі» та в Маріуполі, а й на Харківщині, Донеччині, у Бучі на Київщині, на острові Зміїний.

Наймолодшому звільненому нещодавно виповнилося 19 років, найстаршому – 56 років. Частина українців має бойові поранення або хронічні хвороби.

Нагадаємо, до цього обміну Україна повернула з російського полону 978 своїх громадян. Серед них 99 осіб – це цивільні, решта – військовослужбовці.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *