ОСТАННІ НОВИНИ

Біля Горлівки ЗСУ знищили 300 окупантів, які готувались до атаки, – Генштаб

Наталя Дуляба

|

На 248 добу війни на Донбасі тривають важкі бої, ЗСУ відбили три ворожі атаки. На Херсонщині окупанти продовжують «евакуацію», масово вивозять медобладнання і ліки. Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу, опублікованому 29 жовтня.

Ворог намагається утримати тимчасово захоплені території, зосереджує зусилля на стримуванні дій ЗСУ на окремих напрямках і не полишає спроб вести наступальні дії на Бахмутському та Авдіївському напрямках.

За минулу добу підрозділи Сил оборони відбили атаки окупантів в районах населених пунктів Водяне, Кам’янка та Невельське Донецької області.

Агресор обстрілює позиції наших військ вздовж лінії зіткнення, здійснює фортифікаційне обладнання позицій на окремих напрямках та веде повітряну розвідку. Порушуючи норми Міжнародного гуманітарного права, закони та звичаї ведення війни, продовжує завдавати ударів по критичній інфраструктурі та помешканнях цивільного населення України.

Протягом доби окупанти завдали 4 ракетних та до 25 авіаційних ударів, здійснили понад 70 обстрілів із реактивних систем залпового вогню. Ворожих ударів зазнали райони більш ніж 35 населених пунктів. Серед них – Сіверськ і Пречистівка Донецької області; Малі Щербаки Запорізької області; Давидів Брід і Мала Сейдеминуха на Херсонщині та Кобзарці Миколаївської області.

На Волинському та Поліському напрямках ситуація суттєво не змінилась. Республіка Білорусь і надалі підтримує збройну агресію РФ проти України. Зберігається загроза завдання ракетних ударів та застосування ударних дронів з території цієї країни.

На інших напрямках ворог здійснював обстріли:

  • на Сіверському напрямку – з мінометів та ствольної артилерії, в районах населених пунктів Гай, Хрінівка та Леонівка Чернігівської області;
  • на Слобожанському напрямку – з використанням артилерії різних типів, в районах населених пунктів Ветеринарне, Дворічна, Стариця, Стрілеча та Чугунівка;
  • на Куп’янському та Лиманському напрямках – з мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Берестове, Невське, Спірне, Ольгівка та Новоєгорівка;
  • на Бахмутському напрямку – з танків та різнокаліберної артилерії, в районах населених пунктів Бахмут, Бахмутське, Білогорівка, Часів Яр, Кліщіївка, Соледар, Зеленопілля та Яковлівка;
  • на Авдіївському напрямку – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Авдіївка, Водяне, Мар’їнка, Новомихайлівка та Первомайське.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках рашисти завдали обстрілів по позиціях Сил оборони та цивільній інфраструктурі у районах Великої Новосілки, Времівки, Гуляйполя, Залізничного та Павлівки.

На Південнобузькому напрямку вогневого ураження зазнали райони понад 20 населених пунктів вздовж лінії зіткнення. Для ведення повітряної розвідки загарбники здійснили близько 20 вильотів безпілотників різних типів.

«У зв’язку з нестабільною роботою санітарної авіації, неготовністю медичної інфраструктури Бєлгородської області, завантаженням лікарень на 100% противник змушений евакуйовувати поранених автобусами до сусіднього Воронежа», – кажуть у Генштабі.

У Бериславі Херсонської області рашисти масово переодягаються у цивільний одяг та заселяються у приватні помешкання.

Продовжується так звана «евакуація» окупантів з тимчасово зайнятої території Херсонської області, зокрема і медичних закладів. З лікарень Херсона вивозять усе обладнання та медикаменти. Лікарям, які відмовляються виїжджати, заборонено заходити на територію лікарень, навіть за особистими речами.

Українські військові успішно розгромили угруповання російських загарбників у районі Майорська, що біля Горлівки, яке готувалось до чергового нападу. Знищено близько 300 рашистів, ще близько 60 легкопоранених доставили до медзакладів у Горлівці.

У населеному пункті Червонопопівка Луганської області ліквідовано до 20 окупантів, ще близько 30 отримали поранення різного ступеня важкості.

Авіація Сил оборони протягом минулої доби завдала 24 удари по районах зосередження озброєння та військової техніки, а також по позиціях комплексів ППО противника. На різних напрямках наші підрозділи протиповітряної оборони збили два штурмовики Су-25, один гелікоптер Мі-8 та один дрон ворога.

Воїни ракетних військ і артилерії за добу уразили позиції батареї самохідних артилерійських установок та інші важливі військові об’єкти противника.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *