ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині податківці торгували закритою інформацією

Наталя Дуляба

|

На Львівщині затримали працівника податкової, який за хабарі надавав закриту інформацію зі сфери нафтоторгівлі. Про це Львівському порталу повідомили в обласному управлінні СБУ.

Йдеться про працівника Державної податкової служби у Львівській області, який неправомірно продавав закриту інформацію зацікавленим особам.

За версією слідства, посадовець мав доступ до закритої інформації у сфері торгівлі нафтопродуктами. Пакет даних про одне будь-яке підприємство він продавав за 150 доларів. Туди входила інформація про обсяги імпорту та збуту нафтопродуктів, клієнтська база та інші конфіденційні відомості, котрі зберігались лише у базі даних податкової.

Наразі встановлено факт продажу кількох таких пакетів із конфіденційною інформацією. Крім того, податківець планував реалізувати ще кілька таких «інформкейсів» за 1500 доларів.

У прокуратурі Львівської області додають, що у справі фігурує не один посадовець податкової, а кілька. Один із них – старший держінспектор ДПС, якого спіймали на вимаганні 65 тисяч грн.

У приміщеннях податкової та за місцем проживання посадовця провели обшуки, під час яких вилучили документи, комп’ютерну техніку та інші докази протиправної діяльності.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.368 і ч 2 ст.364 ККУ (одержання неправомірної вигоди та зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки).

Одному з фігурантів справи вже оголосили підозру та обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави.

Наразі триває слідство.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *