ОСТАННІ НОВИНИ

У центрі Львова жінка привласнила підвал кам’яниці

Андрій Котенський

|

Галицький районний суд Львова повернув громаді нежитлові приміщеня площею 74,7 кв.м. та вартістю 4 045 211 грн. Мова про майже цілий підвал під будинком, що на вул. Ставропігійській. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської обласної прокуратури.

Як з’ясувалося, власниця квартири у кам’яниці на вулиці Ставропігійській у 2019 році придбала – комірку площею 6 кв. м в підвалі цього ж таки будинку.

Після того жінка звернулася до державного реєстратора, який внаслідок маніпуляцій у державних реєстрах безпідставно вказав, що складовою частиною її квартири є підвал площею 6,8 кв. м, який ніколи до цієї квартири не належав.

Окрім цього, відповідачка звернулася до одного з проектних ТзОВ з проханням поділити її квартиру, до якої щойно приєднали підвал, на окремі об’єкти – квартиру та той таки підвал.

Відтак, на підставі висновку, що його виготовило вказане ТзОВ, в держаний реєстр було внесено відомості поділу нерухомого майна на окрему квартиру та підвал. Але площа підвалу в результаті проведення «перепланування, переобмірів та уточнення» зросла до 80,7 кв. м

У такий спосіб відповідачка незаконно заволоділа рештою нежитлових приміщень площею 74,7 кв. м., які залишились в підвалі будинку і не були приватизовані, окрім тих 6 кв. м, які були законно придбані нею.

Фото: Photographers.ua

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *