ОСТАННІ НОВИНИ

За місяць на Львівщині 41 людина отруїлась грибами

Андрій Котенський

|

Впродовж місяця симптоми отруєння грибами виявили у 41 пацієнта обласної клінічної лікарні. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської ОВА.

Жителям Львівщини нагадують, що існує близько 75 видів грибів, шкідливих для людини – багато з них містять отруйні алкалоїди (мускарин, агарицин, фалін). Щороку в усьому світі реєструють щонайменше 100 випадків отруєння грибами, що призводить до летальних наслідків.

«За місяць до приймального відділення лікарні звернулась 41 особа, з них 9 – потребувало госпіталізації. У всіх пацієнтів переважала гастроентеральна форма. Основними симптомами отруєння є нудота, блювота, діарея, надмірне слиновиділення, потовиділення, сльозоточивість очей, головний біль, сплутаність свідомості та збудливість», – повідомив завідувач анестезіолого-реанімаційного відділення №1 ЛОКЛ Олег Півень.

За його словами, зазвичай отруєння грибами починається через кілька годин після вживання. Симптоми, що виникають впродовж 2 годин, менш небезпечні, ніж ті, що виникають пізніше (через 6 годин). Більш серйозні симптоми включають: судоми, галюцинації, проблеми з диханням, ниркову/печінкову недостатність, кому та навіть смерть.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *