ОСТАННІ НОВИНИ

СБУ затримала колаборанта, який допомагав окупантам в Бучі

Ольга Денисяка

|

Служба безпеки України затримала мешканця Бучі, який допомагав рашистам під час окупації, а потім хотів «замаскувати» свої злочини, вступивши в український добробат. Про це Львівському порталу повідомили в пресслужбі СБУ.

За даними спецслужби, цей зрадник брав участь у каральних рейдах рашистів і допомагав виявляти та фізично знищувати учасників руху спротиву.

«Він з власної ініціативи запропонував свою допомогу рф, після чого загарбники видали йому вогнепальну зброю, військову форму російського зразка та «інструкції» щодо подальших дій проти українських захисників», – йдеться в повідомленні.

Встановлено, що, перебуваючи на ворожому БТРі спільно з рашистами, він увірвався до будинку свого знайомого, де проводив незаконний обшук і намагався виявити бійців Тероборони. У випадку захоплення Київщини він планував увійти до складу окупаційної адміністрації і продовжити репресії проти українців.

«Після звільнення міста колаборант залишився в регіоні і намагався приховати свої злочини. Тож вступив до лав добровольчого формування місцевої територіальної громади. Там він під виглядом оборонця сподівався уникнути правосуддя», – зазначили в СБУ.

За даними слідства, в подальшому він планував відновити свої зв’язки з окупантами для передачі їм розвідданих про дислокацію та переміщення українських військ на території регіону. Проте співробітники СБУ своєчасно викрили зловмисника і запобігли його планам.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили зловмиснику про підозру за ч. 7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Суд обрав йому міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Санкція статті передбачає покарання до 15 років ув’язнення.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *