ОСТАННІ НОВИНИ

На протезування для українців вже зібрали понад 16 мільйонів гривень

Ольга Денисяка

|

Українці та світова спільнота перераховують одноденний заробіток на протезування війських та цивільних, які потраждали від російської агресії. Вже долучилося понад 12 тисяч людей та компаній і зібрано більше 16 мільйонів гривень. Протези встановлюють у Національному реабілітаційному центрі НЕЗЛАМНІ Першого медоб’єднання Львова. Про це Львівському порталу повідомили в пресслужбі Львівської міської ради.

Для сучасних біонічних протезів для 50 українців потрібно зібрати близько 100 мільйонів гривень. Тож, кампанія триває.

На такий біонічний протез зараз чекає, наприклад, 22-річний військовий Сергій Костюченко. Сергій ще підлітком їздив із батьком на Майдан. Спершу він боронив Україну на Київщині, потім – на Луганщині. В кінці травня підірвався на міні. Тоді була річниця знайомства з коханою Юлією. Він дивом вижив, але втратив руку. Через поранення Сергій хотів покинути кохану, але вона розшукала хлопця і запропонувала одружитися.

«Рік тому всією країною збирали кошти на найдорожчий укол у світі для маленької львів’янки Вікторії. Тоді започаткували акцію «День для Вікторії», і все місто перерахувало понад 6 млн грн. Тоді долучилося багато великих українських та міжнародних компаній, які спершу всередині команди збирали кошти, а потім перераховували на благодійний рахунок. Зараз потрібно зібрати 100 млн грн для поранених військових та цивільних, які потребують протезів. І ми віримо, що це можливо», – говорить співорганізаторка кампанії «День для НЕЗЛАМНИХ» Світлана Крижанівська-Блінова.

Всеукраїнську кампанію «День для НЕЗЛАМНИХ» запустили спільно із благодійною платформою dobro.ua.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *