ОСТАННІ НОВИНИ

Затримали зрадницю, яка координувала війська РФ для ракетних ударів по Києву

Андрій Котенський

|

Служба безпеки України викрила зрадника і його спільницю, які передавали військам РФ координати для ракетних ударів по Києву. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі СБ України.

У ході досудового розслідування слідчі СБУ зібрали вичерпну доказову базу на чоловіка, який дистанційно налагодив постачання військам РФ координат для ракетних ударів по Києву.

«Підозрюваний знаходиться у тимчасово окупованому Криму, але організував активну діяльність у столичному регіоні через свою агентку. СБУ уже викрила і затримала цю жінку, яку утримують під вартою», – йдеться у повідомленні.

Що стосується її куратора, то ним виявився 56-річний уродженець Києва. З 2017 року він проживає у тимчасово окупованому Криму. Саме там він був завербований спецслужбою держави-агресора і добровільно пішов на співпрацю з ворогом.

«Зрадник отримував завдання від працівника фсб рф та передавав їх своїй агентці у столицю. Остання мала збирати дані для коригування ударів по об’єктах критичної інфраструктури, цивільних та військових об’єктах надавати інформацію про пересування українських військ, розташування блокпостів на території Києва та Київської області», – йдеться у повідомленні.

Наразі куратору повідомлено про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану за попередньою змовою групою осіб.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *