ОСТАННІ НОВИНИ

Посилення протиповітряної оборони України буде топ-пріоритетом НАТО, – Столтенберг

Ольга Денисяка

|

Генсек НАТО Єнс Столтенберг у середу закликав держави Альянсу надати Україні більше систем протиповітряної оборони для захисту міст від ракетних обстрілів Росії. Про це він сказав, прибувши на міністерську зустріч держав Альянсу в Брюсселі, повідомляє Європейська правда.

Столтенберг сказав, що держави Альянсу розглянуть, як збільшити підтримку України, і головним пріоритетом буде посилення протиповітряної оборони.

«Я вітаю те, що союзники НАТО надають системи ППО. Це надзвичайно важливо. І я вітаю нещодавнє оголошення Німеччини і доставку німецької системи протиповітряної оборони в Україну. Я думаю, ми всі побачили, чому це так важливо. Жахливі атаки проти українських міст, убиті цивільні, зруйнована критична цивільна інфраструктура, серйозні атаки на енергетичну систему напередодні зими», – зазначив генсек НАТО.

Він наголосив, що Україна потребує більшої кількості різних типів систем для захисту свого неба.

«Усе це демонструє нагальну потребу більшої кількості протиповітряної оборони для України. Союзники надавали системи ППО, але потрібно більше. Потрібні різні типи систем ППО – малої дальності, великої дальності, системи ППО проти балістичних ракет, крилатих ракет, дронів, різних систем для різних завдань», – сказав Столтенберг.

Він додав, що Україна – велика країна з великою кількістю міст, тому потрібно посилити підтримку, щоб Україна могла захистити більше цивільних громадян.

Додамо, що напередодні міністр оборони Олексій Резніков повідомив, що в Україну вже прибула німецька система протиповітряної оборони IRIS-T. Також очікується прибуття американських зенітних ракетних комплексів NASAMS.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *