ОСТАННІ НОВИНИ

Росіяни атакували близько третини енергетичної інфраструктури України

Анастасія Диняк

|

Міністр енергетики України Герман Галущенко заявив, що за два дні масових обстрілів Росія уразила близько 30% енергетичної інфраструктури України. Про це пише Українська правда.

Так, з понеділка 10 жовтня росіяни атакували енергетичну інфраструктуру. За словами міністра, однією з причин масових обстрілів є експорт української електроенергії до Європи, який нібито «допомагає європейським країнам економити на російському газі та вугіллі».

Загалом росіяни уразили близько 30% енергетичної інфраструктури, однак Галущенко наголосив, що Україна намагається «швидко відновити постачання з інших джерел».

Міністр додав, що українська енергетична система наразі стабільна, але закликав партнерів надати «системи захисту з повітря, які дійсно могли б допомогти захистити інфраструктуру».

«Ми посилаємо цей меседж нашим партнерам: нам потрібно захистити небо. Росіяни не граються в якісь ігри з міжнародним правом. Їм начхати на будь-які міжнародні угоди чи конвенції», – зазначив він.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *