ОСТАННІ НОВИНИ

Британська розвідка розповіла про наслідки руйнування Кримського мосту

Ольга Денисяка

|

Британська розвідка заявила, що будь-яке серйозне порушення пропускної спроможності Кримського мосту, найімовірніше, матиме значний вплив на здатність росії підтримувати свої війська на півдні України. Про це йдеться в огляді розвідки міністерства оборони Великої Британії.

Вранці 8 жовтня вибух пошкодив Керченський міст, автомобільний і залізничний перехід, який з’єднує окупований Росією Крим і Краснодарський край Росії.

«Дві з чотирьох проїзних частин проїжджої частини обвалилися в кількох місцях на протяжності приблизно 250 м. Майже напевно, що транзит деяких транспортних засобів двома іншими проїжджими частинами відновлено, але пропускна здатність буде серйозно знижена», – повідомила розвідка.

В Міноборони Британії заявляють, що ступінь пошкодження залізничного переїзду невідома, але будь-яке серйозне порушення його пропускної здатності, швидше за все, матиме значний вплив на і без того напружену здатність Росії підтримувати свої сили на півдні України.

Також у відомстві нагадали, що залізничний переїзд було відкрито для вантажних перевезень лише в червні 2020 року, але лінія відіграла ключову роль у переміщенні важкої військової техніки на південний фронт під час вторгнення.

«Цей інцидент, ймовірно, сильно торкнеться президента Путіна; Це сталося через кілька годин після його 70-річчя, він особисто спонсорував і відкрив міст, а підрядником його будівництва був його друг дитинства Аркадій Ротенберг», – йдеться в повідомленні.

Розвідка додала, що останні кілька місяців колишній охоронець Путіна, а нині командувач Нацгвардією Росії Віктор Золатов публічно запевняв у безпеці мосту.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *