ОСТАННІ НОВИНИ

Верховний Суд попросив СБУ перевірити всіх своїх суддів на наявність паспортів рф

Андрій Котенський

|

Після скандалу із російським громадянством судді Богдана Львова, голова Верховного Суду України Всеволод Князєв звернувся до Служби безпеки України з проханням перевірити всіх суддів його суду на наявність російського паспорта. Про це він заявив в інтерв’ю «Цензор.НЕТ».

«З власної ініціативи я звернувся до Служби безпеки України з проханням перевірити всіх суддів Верховного Суду на наявність російського громадянства. І якщо такі факти підтвердяться і щодо інших осіб, моє рішення щодо них буде таким самим», – стверджує Князєв.

За його словами, під час конкурсу на посади суддів Верховного Суду у 2017 та у 2018 роках Україна вже мала складні відносини з росією, тому, ймовірно, росіяни не надавали відомостей про своїх громадян у розпорядження Служби безпеки України.

«Тож зараз їм слід приділити більшу увагу з боку відповідних правоохоронних органів, розвідки. І потрібно виявити людей, які потенційно можуть працювати не на Україну. Бо ж громадянство само по собі ще не свідчить, що людина – зрадник або колаборант. Але це створює відповідні потенційні ризики», – сказав Князєв.

Раніше повідомлялось, що журналісти виявили що в українського судді Богдана Львова є російське громадянство.

Голову Касаційного господарського суду Верховного Суду України Богдана Львова, який протягом 23 років є громадянином Росії, спершу залишили на посаді, бо для його звільнення на таємному голосуванні забракло голосів.

Після цього скандалу голова Верховного Суду України Всеволод Князєв особисто відрахував суддю Богдана Львова із штату Верховного Суду.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *