ОСТАННІ НОВИНИ

СБУ повідомила про підозру ще 26 організаторам «референдумів» на окупованих територіях

Анастасія Диняк

|

Служба безпеки України повідомила про підозру ще 26 організаторам псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях. Їх підозрюють у колабораційній діяльності. Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

Так, слідчі спецслужби зібрали доказову базу на ще 26 топорганізаторів «референдуму» на тимчасово окупованих Донеччині та Луганщині.

Зокрема йдеться й про ще трьох «високопосадовців» окупаційної адміністрації на Луганщині:

  • Карякін Олексій – «голова» так званої «обществєнной палати ЛНР»;
  • Мірошниченко Денис – «голова» так званого «народного совєта ЛНР»;
  • Хорошилов Дмитро – «перший заступник голови» так званого «народного совєта ЛНР».

Задокументовано, що Карякін звернувся до псевдоочільника «ЛНР» Леоніда Пасічника з ініціативою проведення на тимчасово окупованій території Луганщини «референдум» щодо приєднання до РФ на правах адміністративно-територіальної одиниці.

У свою чергу Мірошниченко провів засідання так званого «народного совєта ЛНР», під час якого зрадники проголосували та прийняли «закон» про «референдум» та «постанову» щодо його призначення.

Хорошилов, разом з іншими «депутатами», взяв участь у засіданні та проголосував за проведення «референдуму».

Наразі усім трьом повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 111-1 (Колабораційна діяльність) та ч. 2 ст. 110 (Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України). Зрадникам загрожує до десяти років за ґратами з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на термін до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна.

Нагадаємо, 30 вересня Путін офіційно заявив про «приєднання» тимчасово окупованих територій Херсонської, Запорізької, Донецької та Луганської областей України до РФ.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *