ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині заступник голови міськради продавав автобуси, призначені для ЗСУ

Анастасія Диняк

|

Заступник голови однієї з міськрад Львівщини вимагав з волонтерів гроші за гуманітарну допомогу, призначену для ЗСУ, зокрема йдеться про автобуси. Про це Львівському порталу повідомили у відділі інформаційної політики обласної прокуратури.

Так, за даними правоохоронців, посадовець вимагав від волонтера 100 тисяч гривень за передачу військовим автобуса Volvo, який міська рада раніше отримала як гуманітарну допомогу від асоціації українців у Фінляндії.

Окрім того, ще один автобус обвинувачений також намагався продати за 100 тисяч гривень. Волонтеру пояснили, що «без надання вказаних грошових коштів передача вказаного автобуса у військову частину не відбудеться».

Загалом впродовж березня-квітень 2022 перший заступник  міського голови заробив на продажі гуманітарної допомоги військовим понад 650 тисяч гривень.

Слідчі відкрили кримінальне провадження за фактами продажу гуманітарної допомоги, зловживання службовим становищем, а також одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 201-2, ч. 2 ст. 364 та ч. 3 ст. 368 КК України). Посадовцю загрожує до десяти років за ґратами з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на термін до трьох років та з конфіскацією майна.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *