ОСТАННІ НОВИНИ

Тепер усе по-іншому! 5 міфів, які спростовує ЛОР-хірург

Омелян Шевчук

|

Чи безпечно видаляти мигдалики, чи потрібно робити проколи при гаймориті все життя, про «заморожування азотом» і криваву ринохіругію, про це та інше ходять міфи і легенди, і розібратись з цим сьогодні нам допоможе – отоларинголог цертру сучасної хірургії Spinex, БАРЦІХОВСЬКИЙ Кирил Андрійович.

Міф 1. «Мигдалики не можна видаляти, бо не буде імунітету. Інфекція, не затримуючись у горлі, провокуватиме бронхіти та пневмонії».

Мигдалики насправді є «органом імунітету». Та якщо вони стають надто кволими, то самі перетворюються на джерело патогенів. Коли хронічний тонзиліт не піддається консервативному лікуванню, мигдалики підлягають видаленню. Після цього їхню захисну функцію перебирають на себе інші структури лімфоїдного захисту ротоглотки та носоглотки (носоглотковий мигдалик, язиковий мигдалик, трубні мигдалики).

Міф 2. «Якщо зробити прокол пазухи при гаймориті, потім доведеться робити пункції усе життя».

Такий міф поширюють пацієнти із хронічним гайморитом, і які в силу певних обставин не оперуються з приводу патології гайморової пазухи. Прокол гайморової пазухи останнім часом виконується все рідше завдяки своєчасному діагностуванню патології синусів та сучасним схемам лікування.

Якщо при гострому риносинуситі, який аж ніяк не піддається консервативному  медикаментозному лікуванню, не виконати вчасно прокол, захворювання може перейти в хронічну форму або закінчитись тяжкими, загрозливими для життя, ускладненнями. У випадку хронізації захворювання та відмови пацієнта від операції, єдиним шляхом для лікування загострень хронічного гаймориту і є та сама пункція (прокол).

Міф 3. «ЛОР-хірургія це криваво, страшно та боляче».

Раніше ЛОР-хірургія справді була такою! Але завдяки розвитку технологій відбувається неминучий розвиток сучасної малоінвазивної безкровної та практично безболісної ЛОР-хірургії.

Наразі після виконаної функціональної хірургії в носі практично любої складності не потрібно лежати тижнями в стаціонарі з набитим носом кілометровими тампонами, а можна на наступний день вже дихати носом, і ще через день піти додому.

Міф 4. «Ендоскопія та сканування ЛОР органів не обов’язкове – досвічений лікар і так все бачить»

При звичному огляді без ендоскопічного обстеження та сканування ЛОР органів лікар з малим досвідом бачить 5-10% всієї необхідної інформації для аналізу, а дуже досвічений лікар – аж 10-15%. Тому пам’ятайте – сучасна діагностика ЛОР захворювань  завжди супроводжується ендоскопічним обстеженням та скануванням зони ЛОР органів!

МІФ 5. Коблація – це заморожування азотом

Коблація немає ніякого абсолютно відношення до заморожування азотом. Коблація – це один з найсучасніших напрямків в малоінвазивній безкровній ЛОР хірургії.

Медична плазма безкровно роз’єднує тканини та не робить опіків. У цьому – перевага перед іншими електрохірургічними та лазерними методами лікування. Хірург, який опанував коблацію, вже не працюватиме по-іншому. Бо це справжнє диво – безкровно видаляти мигдалики і відпускати пацієнта додому наступного, або навіть того самого дня.

Сучасна ЛОР-операція в Spinex проходить для пацієнта так: заснув, прокинувся, проблему вирішено!

САМОЛІКУВАННЯ ШКІДЛИВЕ ДЛЯ ВАШОГО ЗДОРОВ’Я

Дізнатися відповіді на всі запитання та записатися на прийом можна за телефонами:

(0432) 50 70 90

(068) 150 90 90

(066) 150 90 90

(073) 150 90 90

Центр сучасної хірургії SPINEX

м. Вінниця, вул. Князів Коріатовичів, 209-А (ВОПНЛ ім. О.І. Ющенка)

Більше деталей на сайті центру сучасної хірургії Spinex.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *