Окупанти вдарили по гуманітарній колоні в Запоріжжі: 25 загиблих. Оновлено

Ольга Денисяка

|

Зранку 30 вересня у Запоріжжі російські війська вдарили ракетами по колоні цивільних людей. Вже відомо про щонайменше 25 загиблих та 50 поранених. Про це повідомив голова Запорізької ОВА Олександр Старух.

За інформацією посадовця, люди стояли в черзі на виїзд на тимчасово окуповану територію, аби забрати родичів та завести допомогу.

Станом на 09:01 год. відомо про 23 загиблих та 28 поранених. На місці зараз працюють усі відповідні служби.

«Ворог завдав ракетного удару по цивільній гуманітарній колоні на виїзді з обласного центру. Люди стояли в черзі для виїзду на тимчасово окуповану територію, щоб забрати своїх родичів, відвезти допомогу», – йдеться в повідомленні.

Оновлено:

За даними офісу генпрокурора,  близько 07:30 год. збройні сили країни-агресора, нехтуючи нормами міжнародного гуманітарного права, нанесли ракетний удар по Запоріжжю. Було обстріляно цивільну гуманітарну автоколону із мирними жителями на виїзді з міста в районі авторинку. Наразі відомо про 25 загиблих та близько 50 поранених, серед потерпілих діти.

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури розпочато кримінальне провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

 

Заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко повідомив, що попередньо, було випущено було 16 ракет із застосуванням ЗРК «С-300».

 

1 жовтня оголошено днем жалоби у місті Запоріжжя та Запорізькій області.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *