ОСТАННІ НОВИНИ

Суд зобов’язав забудовників виплатити Львову 700 тисяч грн за оренду землі

Наталя Дуляба

|

Львівська міська рада через суд змусила сплатити до бюджету 700 тисяч грн, які забудовники заборгували за оренду комунальної землі. Про це Львівському порталу повідомили у департаменті містобудування.

Перше підприємство, ТзОВ «Глобал Лоджістік Юкрейн» ще з 2014 року орендує у міста земельну ділянку площею 0,47 га на вул. Полуботка – Садибній, що на Сихові. Договір був укладений на десять років, за цей час тут збудували житловий комплекс «Гетьманський».

Вочевидь, після того як житло звели, забудовник не врегулював юридичні нюанси із землею, тож орендну плату й далі нараховували. Протягом 2019-2022 років фірма перестала її платити, тож заборгувала місту 305 933 грн. Через це мерія пішла в Господарський суд Львівської області, який зобов’язав боржника сплатити всю суму до бюджету.

Схожа ситуація виникла й з ТзОВ «Укр Євро Фасад», яке з 2018 року орендує земельну ділянку площею 0,15 га на вул. Шафарика, 11, що в Личаківському районі, для будівництва та обслуговування житла. За цією адресою розташований ЖК «Кайзер парк».

«Із березня 2019 року фірма орендну плату не платила. Тепер за рішенням того ж Господарського суду підприємець поверне громаді не тільки 174 113 грн заборгованої орендної плати. З урахуванням інфляційних втрат, пені та штрафу, підприємство сплатить до міського бюджету вже 406 840 грн», – кажуть у департаменті містобудування Львівської міськради.

Згідно з даними аналітичної системи YouControl, ТзОВ «Глобал Лоджістік Юкрейн» – будівельна фірма із Запоріжжя. Її засновником є киянин Олександр Степура.

А ТзОВ «Укр Євро Фасад» зареєстроване у Львові за місцем будівництва ЖК, займається нерухомістю. Власницею компанії є громадянка Польщі Ельвіра Сітарська.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *