ОСТАННІ НОВИНИ

Окупаційна влада Криму мобілізувала 60 тисяч чоловіків, – активісти

Наталя Дуляба

|

За даними Кримськотатарського ресурсного центру, окупаційна влада Криму мобілізувала до російської армії вже близько 60 тисяч чоловіків. Повістки масово надходять представникам кримськотатарського народу. Про це повідомила громадська організація на своїй сторінці у Facebook.

Близько 60 тисяч мобілізованих чоловіків у Криму відвезли на навчання на полігони у смт Перевальне та Козачу Бухту, а також у Севастополі.

За даними активістів, повістки масово роздають у місцях компактного проживання кримських татар.

«Повістки мали видавати військовозобов’язаним віком до 35 років, які перебувають у запасі, тим, хто був старшинами і сержантами. Та насправді їх дають і тим, хто служив при Україні, і навіть 53-річним відставним. Стоять машини “Росгвардії”, повістки всім видають прямо на вулиці», – йдеться у повідомленні.

Зазначимо, президент України Володимир Зеленський напередодні заявив, що оголошена у Росії «часткова мобілізація» – це геноцид корінних народів Криму, Кавказу та Сибіру. Він вважає це свідомою політикою Кремля.

Усіх мобілізованих із РФ Зеленський закликав протестувати, утікати чи здаватися в полон. При цьому Україна гарантує нерозголошення обставин того, яким чином російські військові потрапляють у полон. Тобто притягнути до кримінальної відповідальності у РФ за добровільну здачу в полон їх не зможуть.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *