ОСТАННІ НОВИНИ

Керівник наукової установи на Львівщині «погорів» на хабарі

Наталя Дуляба

|

39-річний очільник львівської філії однієї з наукових установ заробляв на тому, що за хабарі віддавав в оренду майно держструктури. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації Нацполіції Львівщини.

Йдеться про львівську філію однієї з державних наукових установ. Втім про яку саме, правоохоронці не уточняють.

Встановлено, що 39-річний мешканець Львівського району, який виконував обов’язки директора філії, вимагав хабар за здачу в оренду земельної ділянки та складського приміщення, що перебувають на балансі та розташовані на території наукової установи.

Посадовець вимагав і отримав від фізичної особи 30 тисяч гривень неправомірної грошової винагороди. Його затримали на «гарячому» 22 вересня.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) ККУ.

Санкція статті передбачає покарання – від 5 до 10 років тюрми із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю терміном до трьох років із конфіскацією майна.

Суд обрав фігуранту справи запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави. Наразі триває слідство.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: поліція

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *