ОСТАННІ НОВИНИ

СБУ підозрює кримських «міністрів» у колаборціонізмі

Анастасія Диняк

|

Служба безпеки України виявила ще двох колаборантів у Криму, які зокрема причетні до незаконного вивезення українського зерна з тимчасово окупованих територій. Про це Львівському порталу повідомили в СБУ.

Так, йдеться про двох мешканців Криму – Володимира Трегубова та Юрія Мігаля. Чоловіки в 2014 році підтримали анексію півострова. За це окупанти призначили їх керівниками місцевих «адміністрацій» Совєтського і Роздольненського районів.

Після початку повномасштабного вторгнення чоловіків призначили на «міністерські» посади. Наразі вони є так званими «міністром внутрішньої політики, інформації та зв’язку» та «міністром сільського господарства».

За даними слідства, обидва колаборанти входять до найближчого оточення Аксенова і займаються активною підтримкою збройної агресії РФ проти України.

Зокрема зрадники причетні до незаконного вивезення українського зерна з тимчасово окупованої території півдня, а також нав’язування прокремлівської пропаганди місцевим мешканцям.

На підставі зібраної доказової бази слідчі Служби безпеки підозрюють обох зловмисників за ч. 5 ст. 111-1 (Колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Їм загрожує до десяти років за ґратами з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на термін до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна. Наразі вирішується питання щодо оголошення їх у розшук.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *