ОСТАННІ НОВИНИ

Окупанти на півдні України намагаються втримати оборону

Наталя Дуляба

|

Російські окупаційні війська на півдні України не мають змоги перехопити ініціативу на полі бою, тому всіляко намагаються втримати оборону і продовжують застосовувати іранські ударні дрони. Про це йдеться на сторінці Оперативного командування «Південь» у Facebook.

Так, станом на середу, 21 вересня, українські військові не дають ворогу шансів на перехоплення ініціативи та ведення активних дій. Окупанти намагаються втримати рубежі оборони на півдні України.

Рашисти продовжують застосовувати ударні дрони-камікадзе, які наносять точкові удари по цивільних об’єктах. Пізно увечері 20 вересня завдано чергового удару по прибережній зоні Очакова. Обійшлося без людських жертв.

Зазначимо, у ЗСУ кажуть, що російські окупанти, не маючи успіхів на фронті, почали застосовувати іранські ударні дрони по цивільних інфраструктурних об’єктах, в тому числі в тилових районах, які на суттєвій відстані від лінії зіткнення.

Загалом ситуацію в регіоні наші захисники називають складною і напруженою, але контрольованою.

Протягом ночі ворог обстрілював позиції підрозділів ЗСУ та населенні пункти Баштанського й Миколаївського районів однойменної області. Без втрат.

Із важкої ствольної артилерії обстріляли Нікопольський та Криворізький райони Дніпропетровщини.

По Нікополю ворог вдарив кількома десятками снарядів. Пошкоджено торговельний центр, хлібозавод, ринок, бібліотеку, інші об’єкти соціальної інфраструктури та кілька житлових багатоповерхівок, газогони, лінії електропередач. Постраждала одна цивільна особа.

У Криворізькому районі окупанти пошкодили житлові будинки в кількох населених пунктах. Обійшлося без людських втрат.

ЗСУ збили два ворожі безпілотники типу «Орлан», знищили 16 рашистів та чотири одиниці їхньої техніки. Решту втрат розвідують.

Корабельне угруповання ворожого флоту в Чорному морі складається з 12 кораблів та катерів, у тому числі – три носії, споряджені більше ніж двома десятками «Калібрів», а також два великі десантні кораблі а десантний катер. Усі кораблі маневрують вздовж південно-східного узбережжя Криму.

«Зважаючи на ситуацію, не виключено, що після промови диктатора ворожі війська можуть посилити ракетні атаки та інші способи дистанційного впливу на незламний український народ. Будьте уважними і свідомими, не нехтуйте правилами безпеки, ретельно перевіряйте інформацію», – підкреслюють в ОК «Південь».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *