ОСТАННІ НОВИНИ

Частину Виниківського госпіталю передадуть клініці Superhumans

Ольга Денисяка

|

Львівська облрада погодила пільгову орендну плату благодійному фонду Superhumans на користування приміщеннями Львівського обласного госпіталю ветеранів війн та репресованих імені Юрія Липи. Благодійний фонд створить у госпіталі центр протезування. Відповідне рішення прийняли під час сесії 20 вересня.

«За» проголосували 56 депутатів.

В серпні управління майном спільної власності Львівської обласної ради організувало аукціон з оренди приміщень Львівського обласного госпіталю ветеранів війн та репресованих імені Юрія Липи. Єдиним учасником аукціону був Благодійний фонд Superhumans , його і визнали переможцем. Фонд запропонував ціну 12700 грн без ПДВ на місяць за 7755 кв. м. Приміщення дали в оренду на 15 років.

Як повідомив під час сесії в. о. начальника управління майном спільної власності Львівської обласної ради Тарас Зозуля, після аукціону фонд звернувся до облради з проханням про встановлення пільгової орендної плати у розмірі 1 гривня за метр квадратний, тобто 7755 гривень на місяць. Про пільгову ціну на оренду БФ просив через те, що в клініці будуть надавати безкоштовні послуги.

На засіданні 20 вересня депутати погодили для благодійного фонду пільгову ціну на оренду 7755 гривень на місяць.

Директор госпіталю Максим Прикупенко, який теж був присутній на сесії, зазначив, що клініка запрацює вже весною 2023 року.

Раніше Львівський портал повідомляв, що в сучасній клініці Superhumans Center медичні фахівці зі США та ЄС проводитимуть реабілітацію, протезування та лікування постраждалим через війну українцям та військовослужбовцям. Загалом тут працюватиме понад 100 лікарів. До роботи команди Superhumans вже долучилася й перша леді України Олена Зеленська як членкиня правління.

Додамо, госпіталь ветеранів війн та репресованих імені Юрія Липи – комунальний заклад Львівської облради. Його створили незабаром після II Світової війни, у 1946 році, для медобслуговування інвалідів та ветеранів війн, членів сімей загиблих і померлих воїнів, репресованих, дітей війни-інвалідів, ліквідаторів аварії на ЧАЕС, інвалідів похилого віку.

У лікарні, яку в народі також називають військовий госпіталь, є такі відділення: терапевтичне, неврологічне, хірургічне, урологічне, ЛОР, ортопедичне, кістково-гнійної хірургії, нейрореабілітаційне, а також відділення гіпербаричної оксигенації.

З початком пандемії у 2020 році госпіталь ветеранів війн та репресованих імені Юрія Липи почав також приймати і хворих на коронавірус.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *