ОСТАННІ НОВИНИ

У Луганську – черги із поранених в’язнів-вагнерівців, – СтратКом

Наталя Дуляба

|

В першій міській лікарні Луганська, який наразі перебуває під окупацією, утворились черги із поранених найманців ПВК «Вагнера», яких найняли з-поміж російських в’язнів. Про це повідомляє управління стратегічних комунікацій ЗСУ у своєму Telegram.

Про ситуацію в тимчасово захопленому Луганську стало відомо на правах анонімності від місцевих мешканців. Вони заявляють, що тамтешня перша лікарня переповнена пораненими «вагнерівцями», у медзакладі утворились черги.

Значна частина поранених окупантів або не має кінцівок, або є у важкому стані. Наші військові додають, що йдеться саме про тих найманців приватної військової компанії Вагнера, яких набрали у російських тюрмах.

«Вони мріють повернутися в свої тюремні камери і більше не зустрічатися із ЗСУ. Кацапські «зеки» зрозуміли, що вони лише м’ясо», – додають у СтратКомі.

Як відомо, через суттєві втрати в російській армії і брак належної кількості охочих «добровольців» в Росії вирішили вербувати на війну в’язнів. Їм обіцяють амністію, зарплату як найманця приватної військової компанії та інші бонуси.

Раніше у мережі з’явилося відео, на якому наближений до Владіміра Путіна олігарх Євгєній Прігожин, що також організував так звану ПВК «Вагнер», особисто закликає російських в’язнів йти воювати проти України.

Напередодні Генштаб вже зафіксував прибуття в Україну 400 в’язнів із Тамбова. Ними посилять російські підрозділи, що вже воюють. Також завербованих російських засуджених звезли на Донеччину, де їх мають підготувати, перш ніж кинути на фронт.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *