ОСТАННІ НОВИНИ

Росія звезла в’язнів на Донеччину і кине їх на фронт, – Генштаб

Наталя Дуляба

|

На тимчасово окуповану Донеччину росіяни завезли завербованих в’язнів і готують їх до відправки на фронт. Про це йдеться у зведенні Генштабу ЗСУ, опублікованому 19 вересня.

Так, на військовому полігоні біля міста Торез окупанти розгорнули тренувальний табір. Тут до війни будуть готувати осіб, яких завербували у тюрмах на території Росії.

За даними українського Генштабу, перші в’язні вже прибули на місце. Про хоча б приблизну їхню кількість нічого не кажуть, однак відомо, що цим особовим складом ворог збирається доукомплектувати підрозділи 1 армійського корпусу, що зазнали втрат під час бойових дій.

Як відомо, через суттєві втрати в російській армії і брак належної кількості охочих «добровольців» в Росії вирішили вербувати на війну в’язнів. Їм обіцяють амністію, зарплату як найманця приватної військової компанії та інші бонуси.

Раніше у мережі з’явилося відео, на якому наближений до Владіміра Путіна олігарх Євгєній Прігожин, що також організував так звану ПВК «Вагнер», особисто закликає російських в’язнів йти воювати проти України.

Напередодні Генштаб вже зафіксував прибуття в Україну 400 в’язнів із Тамбова. Ними посилять російські підрозділи, що вже воюють.

Нагадаємо, українська розвідка повідомляла, що у ЗС РФ частини забезпечення домінують над бойовими підрозділами, тому штат військових, здатних воювати, є обмеженим. Саме тому російська армія почала відчувати кадровий голод вже після початку повномасштабного вторгнення в Україну. Загалом на війну проти України кремль може відправити до 350 тисяч військових.

Через суттєві проблеми з військовими кадрами та брак справної техніки свій третій армійський корпус Росія зможе сформувати лише наприкінці осені.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *