ОСТАННІ НОВИНИ

Кадровий голод: росія може кинути в Україну не більше 350 тисяч військових, – розвідка

Наталя Дуляба

|

Із початку повномасштабного вторгнення російська армія почала відчувати кадровий голод. На війну проти України рф загалом може кинути близько 300-350 тисяч своїх військових. Про це йдеться на сторінці Головного управління розвідки Міноборони України у Facebook.

Як пояснив представник української розвідки Вадим Скібіцький, структура збройних сил рф створена ще за радянськими принципами комплектування. Тому за кількістю частини забезпечення домінують над бойовими підрозділами. Загалом на війну проти України кремль може відправити до 350 тисяч військових.

«У російській армії багато підрозділів здійснюють лише охорону й оборону об’єктів як на території рф, так і за її межами. Крім того, росія має потужний контингент в Сирії. росія має розгалужену мережу військових баз на території колишнього радянського союзу, це і Вірменія і Таджикистан, контингент в Нагірному Карабаху, контингент в Казахстані. Якщо скласти це в єдине, то виходить 300-350 тисяч, які росія може застосувати у війні проти України», – розповів представник воєнної розвідки України.

За його словами, кадровий голод у російській армії яскраво проявився після чисельних людських втрат, яких окупанти зазнали ще з перших днів війни. Тож у березні-квітні військове керівництво вирішило використовувати у бойових діях тільки тих військовослужбовців, які підписали відповідні контракти.

Коли ж в окупантів суттєво побільшало загиблих і поранених військовослужбовців, у росії стало менше охочих, які хочуть укласти контракт для проходження військової служби.

Нагадаємо, нещодавно українська розвідка заявила, що вище військове керівництво рф вирішило посилити оборону окупованого Криму 1200 солдатами-строковиками. Призивати на службу будуть навіть у москві та санки-петербурзі.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *