ОСТАННІ НОВИНИ

Росіяни знову вдарили по гідротехнічних спорудах Кривого Рогу

Наталя Дуляба

|

У п’ятницю, 16 вересня, російські окупаційні війська знову завдали ракетного удару по Кривому Розі. «Приліт» вкотре прийшовся на гідротехнічні споруди. Про це повідомив голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко у своєму Telegram.

«Кривий Ріг знову під ворожим вогнем. Росіяни скерували свої ракети по критичній інфраструктурі. Серйозні руйнації гідротехнічних споруд. Рятувальники та аварійні служби вже ліквідують наслідки “прильотів”. Роблять усе, щоб запобігти техногенній катастрофі», – написав він.

Валентин Резніченко закликав мешканців Кривого Рогу не панікувати і довіряти працівника спецслужб, які залучені до ліквідації наслідків ворожого ракетного удару.

Зазначимо, що це вже третій день поспіль російські війська б’ють своїми ракетами по гідротехнічних спорудах Кривого Рогу. Таким чином вони намагаються спровокувати надзвичайну ситуацію і затопити місто. Затоплено більше сотні будинків, мешканців евакуювали у безпечну зону.

Через значний витік напередодні рівень води у річці Інгулець піднявся зі 100 см до 190 см. Тому для його пониження рятувальникам довелось підривати частину гідротехнічних споруд, встановлювати спеціальні затвори і таким чином стабілізувати ситуацію.

Протиаварійні роботи у Кривому Розі 15 вересня, фото – Кирило Тимошенко

«Ми продовжуємо ліквідовувати всі наслідки ворожих бомбардувань гідротехнічних споруд Кривого Рогу. В районі парку Мершавцева максимальний рівень сягав 190 см, зараз – 20 см. Подібна динаміка спаду є у всіх районах міста. Підрозділи ДСНС відкачують воду у будинках Інгулецького та Центральноміського районів. Підтопленими залишаються 43 зі 116 приватних житлових будинків і присадибних ділянок», – сказав під час брифінгу заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко 16 вересня ще до останнього ракетного удару росіян.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *