ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські волонтери на рік забезпечать Україну ліками проти онкології

Андрій Котенський

|

Лікарі-волонтери з Християнської медичної асоціації зі Львова отримали 15 990 упаковок азацитидину та 2 870 упаковок децитабіну на загальну суму понад 282 млн грн. Цієї кількості ліків вистачить, аби цілий рік забезпечувати хворих на онкологічні захворювання в Україні. Про це Львівському порталу повідомили волонтери ХМА.

Отримати ліки проти онкології лікарні можуть безкоштовно лікарні за запитом.

Від початку повномасштабного вторгнення росії волонтери ХМА забезпечили українські лікарні, військових та усіх, хто цього потребував, на понад 230 тонн необхідних ліків та медичного обладнання. Нині ж волонтери домовились з Асоціацію гематологів України про отримання ліків проти онкологічних захворювань, а саме 15 990 упаковок азацитидину та 2 870 упаковок децитабіну на загальну суму понад 282 млн грн.

«Ці препарати вкрай важливі для подовження життя пацієнта при мієлодиспластичному синдромі, допоки не відбулась трансформація у гострий лейкоз. Особливо вони потрібні людям старшого віку, які не зможуть пройти курс хіміотерапії. Тому ми дуже раді, що зможемо забезпечити українців ліками, яких вони потребують», – зазначив Рудольф Мигович, голова Християнської медичної асоціації (ХМА).

Щоб отримати ліки потрібно заповнити спеціальну форму. Препарати видаються безкоштовно і лише українським лікарням. Усі, хто потребує ліків, зможуть отримати їх через лікарні, в яких проходять лікування.

Християнська медична асоціація (ХМА) створена у 1991 році для спілкування та обміну досвідом між медичними працівниками.

Якщо ви бажаєте отримати від ХМА ліки, медичне обладнання, гуманітарну допомогу, заповніть форму або напишіть нам у Facebook. Також штабу організації у Львові постійно потрібні волонтери для розвантаження та сортування допомоги — для детальної інформації напишіть нам у Facebook.

Підписуйтесь на наші Facebook та Instagram аби бути в курсі новин ХМА.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *