ОСТАННІ НОВИНИ

У Судовій Вишні підрядник на ремонті дороги привласнив 1,3 млн грн

Анастасія Диняк

|

У Судовій Вишні на Львівщині директор фірми-підрядника привласнив на будівництві дороги 1,3 мільйона гривень з держбюджету. Про це Львівському порталу повідомили у відділі інформаційної політики обласної прокуратури.

Так, за даними правоохоронців, одна з міськрад Львівщини уклала контракт з будівельною фірмою щодо ремонту дороги у Судовій Вишні. Товариство не повністю виконало свої обов’язки, у результаті чого директор компанії привласнив 1,3 мільйона гривень з державного бюджету.

Наразі підозрюваного оголосили в розшук, адже він знаходиться за межами України. Йому заочно повідомили про підозру за фактом заволодіння бюджетними коштами (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України). Йому загрожує до дванадцяти років за ґратами з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на термін до трьох років та з конфіскацією майна.

Окрім того, слідчі встановили, що інженеру технічного нагляду підписав акт приймання виконаних будівельних робіт, при цьому не перевіривши належним чином повноту виконання робіт підрядником.

Його підозрюють у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки  (ч. 2 ст. 367 КК України). Чоловіку загрожує до п’яти років за ґратами з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на термін до трьох років та зі штрафом до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *