ОСТАННІ НОВИНИ

У Стрийському парку з дітьми безкоштовно працюють психологи

Наталя Дуляба

|

У Стрийському парку запрацював мобільний центр психологічної допомоги. Тут безкоштовно проводять індивідуальні консультації дорослі та дитячі психологи, арт- та ігрову терапію для дітей. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Мальтійської служби.

Мобільний центр психологічної допомоги працює по буднях з 09:00 до 18:00 год. на головній алеї Стрийського парку (вул. Уласа Самчука, 14).

Поруч розташоване мобільне містечко переселенців, тому психологи першочергово зорієнтовані на надання допомоги тим українцям, які змушені були втікати від війни з інших регіонів.

Досі мобільний центр надання психологічної допомоги місяць працював у тестовому режимі. За цей час його відвідали близько 450 дітей із сімей-переселенців, з якими фахівці проводили різні терапії.

«Люди, які виїхали із зони активних бойових дій та яким довелося покинути свої домівки, переживають великий стрес. І якщо дорослі здебільшого самотужки можуть звернутись по допомогу до психологів, то з дітьми це складніше. Власне для допомоги дітям ми переобладнали одну із кімнат для ігрової терапії. Вся кімната наповнена іграшками, які ми використовуємо як символічні об’єкти для взаємодії з дитиною через гру. Мета такої терапії – зменшити впливи травм війни, знайти ресурси, знизити рівень стресу, надати більшої стійкості психічному стану, адаптуватись до нових умов та легше інтегруватися в нове середовище», – розповіла психологиня Мальтійської служби допомоги Олена Романова.

Крім внутрішньо переміщених осіб, психологічну допомогу у Стрийському парку можуть отримати й самі львів’яни. Тут проводять музичну та арт-терапію для дітей, індивідуальні консультації, розвиваючі заняття (зокрема, шахи), також із малечою працює аніматор.

Довідково: Мальтійська служба надає психологічну допомогу людям, які постраждали через війну, ще з 2014 року. Із початком повномасштабного вторгнення росії організація розширила роботу своїх психологів. Дотепер вони надали понад 13 тисяч консультацій українцям. Йдеться як про групові, так і про індивідуальні консультації.

Психологи Мальтійської служби працюють у прихистках, транзитних центрах для переселенців та біженців, в інклюзивних центрах для дітей, у лікарнях з людьми, які втратили кінцівки через війну, зі шкільними вчителями.

На сході України більшість таких центрів психологічної допомоги зараз зруйновані.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *