ОСТАННІ НОВИНИ

Синоптики попереджають про шквали та грози на Львівщині

Ірина Марчук

|

У середу, 16 серпня, у Львові та області синоптики прогнозують сильний вітер, грози та подекуди град. Про це Львівському порталу повідомили в обласному гідрометеоцентрі.

Синоптики повідомляють, що впродовж доби буде хмарно з проясненнями, короткочасні дощі, грози, а місцями град.

Вітер північно-східний, вночі 3 – 8 м/с, вдень 7 – 12 м/с, під час грози шквал 15 – 20 м/с. Температура вночі коливатиметься від 11° до 13°, а вдень прогріється максимум до +28° С.

Мешканцям області рятувальники радять бути обережними та уважними під час погіршення погодних умов, а тому вкотре нагадуть, що не можна робити під час негоди:

  • Якщо ви перебувається вдома під час грози, то потрібно зачинити усі вікна та двері. У приміщенні не повинно бути протягу. До того ж, краще триматись подалі від електроприладів або взагалі вимкнути їх.
  • Натомість, якщо негода застала вас на вулиці, то намагайтесь триматись подалі від розлогих дерев, рекламних щитів та ліній електропередач. Також не варто ходити під карнизами будинків.
  • У тому випадку, якщо гроза застала вас у машині, не потрібно його покидати. Треба закрити вікна та опустити автомобільну антену. Не можна паркуватись під дерева або високими конструкціями.
  • Не варто ховатись від зливи під деревом, адже воно притягує блискавки. Крім того, можуть впасти важких гілки, які зламались від сильних поривів вітру.
  • Потрібно уникати металевих парканів, стін, біля яких ростуть дерева, вуличних ліхтарів, металевих веж та опор електропередач.
  • У разі небезпеки потрібно зателефонувати до Служби порятунку «101».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *