ОСТАННІ НОВИНИ

Посадовці розкрали майно українських підприємців під виглядом націоналізації власності рф , – ДБР

Ольга Денисяка

|

Державне бюро розслідувань заявило про викриття масштабного розкрадання майна українських підприємців під приводом націоналізації російської власності. Про це Львівському порталу повідомили в пресслужбі ДБР.

За даними ДБР, до розкрадання можуть бути причетні посадові особи однієї з місцевих військових адміністрацій Сумської області.

Правоохоронці встановили, що в ніч перед широкомасштабною агресією рф в Україну прибуло понад сорок російських залізничних вагонів, які перевозили продукцію українських підприємств.

«За оперативною інформацією, посадовці вирішили скористатись воєнним станом та збагатитися. Вони вилучили не лише російське майно – вагони, але й вміст вагонів з дизпаливом, вугіллям, газом пропан – бутан та іншим паливом, яке належало приватним українським компаніям. Вагони з продукцією перегнали в інше місце та спустошили», – йдеться у повідомленні.

За клопотанням працівників Бюро, суд передав понад 40 російських вагонів, вартістю понад 25 млн гривень, в управління до АРМА. Збитки українських підприємців будуть визначені після експертизи.

Зараз триває досудове розслідування кримінального провадження за ч. 5 ст. 426-1 КК України (перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень).

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *